Click here for Myspace Layouts

Sunday, 11 November 2012

Kami sehati kadang2 sejiwa hehe

assalammualaikum , hye hye hye aku sebenarnye malas nak update2 nie tapi tibe2 jer rase nak update pulak  hhehehe , jgn marah...

sem baru dah pun bermula tapi aku lah manusia paling malas sekali yang nak g kolej tok sem nie sebab ape yer? ohh sebab tak ada dah rase kegembiraan tok g kolej , org kate g kolej tok belajar bukan untuk suka2 tapi fikirlah jugak kalau asik belajar jer otak pon boleh jem and otak pon nak rehat jugak kan,
kat kolej nie mmg ramai tapi yang paling2 rapat ngn aku tinggal balkis,teha n syima , hanya kami berempat tapi bile pergi mane2 hanya kami bertiga sebab teha lebih selasa bersendirian and die lain dari kami bertiga yang otak giler2 sampai org pon naik hantu ngn perangai kami. heheheh
selepas kak muna and miera dah tak ade kat kolej nie kami rasa sunyi and sumpah ,giler rindu kat dorang  hanya allah jer yang tahu bagaimana rasanya.
kadang2 tu teringat jugak kenangan2 yang pahit dan jugak kenangan manis, walaupun sekejap mengenali mereka berlima kami seperti adek-beradek yang amat akrab dan tiada rahsia antara kami. hah yang selalu settle kan problem kak muna kalau x de die balkis la jadi penyelamat . walaupun ada pertengkaran antara kami berenam masalah 2 tetap akan settle .huhuhuhu
biler dah berkumpul enam org mmg kiteorg x ingat dunia dah gelak kuat2,tidor sampai kol 7 pagi, banyak gosip yang kami ceritakan. heheh gosip ape ? rahsia hahah
walau sebesar mana pun ujian yang allah bagi pada kami selama ini , alhamdullah kami dapat settle dengan cepat.bile berbincang masalah yang besar bagi seseorg akan jadi kecil dengan bantuan mereka walaupun ada perbalahan antara kami dan perbalahan itu jugak lah yang memudahkan kami menyelesaikan masalah yang dialami.
kalau fikir-fikir kan and teringat balik kenangan demi kenangan aku sering tersenyum and terasa kelakar pun ada.. hehehehhe

kak muna nie seorg yang periang ,manja,lembut,sopan,cute,pemalu,suke beri nasihat,giler2 and masak kepakarannye, kalau die datang KL kiteorg lah buli die suruh masak. hehehe die nie pon kalau nagis bagi kat die.

fatihah pulak die nie lain sikit suke dok sorang2,garang,suke jerit secara tibe2,x berape suke kongsi masalah tapi die giler amik berat pasal kiteorg lagi2 bile ada masalah. teringat time mira ade problem die la org pertama yang risau giler2.

balkis pulak die nie manje,suke tidur bawah ketiak aku,suke nagis walaupun bende 2 kecik,tak kedekut,pendam,hah tapi kalau die angin jangan lah dekat dengan die dari bilik nie rupenye cantik terus bilik nie x de rupa.. hahahaha

syima nie lagi senget otak die lain dari lain ,ramah mesra,cool jer bile ade masalah,susah nagis,sempoi,die bukan kesah pun kalau org cakap belakang pasal die janji die x kcu hidup org, die nie selalu lapar jer .

miera nie garang , gedik sikit, mulut die pon boleh tahan,tapi aku tau hati die baik,tak lokek,nagis pon die,melawan pon die,die suke meke up, cantik ohh kalau die meke up kan org, bile die marah die suke bt keje giler sikit hah pandai2 la fikir yer...heheheh

aku pulak entah lah aku x tau hanya org yang kenal aku jer tau tapi dorg cakap aku nie berani,giler2,hahaa keras kepala,melawan,suke gaduh,ssh terima pendapat org,cepat naik angin bile org ckp pasal kawan2 aku,hah tapi peramah sampai org tikam belakang pun x sedar, hehehe 
aku rasalah antara dorg2 nie aku lah yang paling jahat and nakal rasanye.. hahahahahaha 

tapi kami menerima kebaikan dan keburukan seseorang sebab semua org tak perfect kat dunia nie kan. sebab 2 kalau x ade dorg nie aku malas nak g kolej tapi ape nak buat kami berempat terpakse pergi kolej jugak dan meneruskan pengajian kami kat sini walaupun tanpa mereka hurmmm.

MEREKA :)

KAK MUNA

FATIHAH

BALKIS

SYIMA

MIERA
ERA

CINTA


Lumrah dalam kehidupan ini, kita suka kepada mencintai dan dicintai. Biar sejauh manapun kita bergerak, kita tidak bisa lari dari memenuhi keperluan rasa hati iaitu berhajat kepada hati yang berbunga-bunga. Inilah fitrah kehidupan. Agak ajaib dan pelik jika ada yang mengatakan bahawa kita tidak sehaluan dengan rasa kasih dan cinta.

Mengatakan kehidupan ini adalah jalur-jalur kebencian semata-mata. Tidak ada langsung warna-warni ceria dan gembira.  Apatah lagi sinar-sinar yang membahagia. Sungguh, manusia seperti ini layak tinggal di dalam gua.
Rasa ingin bercinta dan ingin dicintai itu bukan nanti cukup umur. Bukan nanti masuk universiti. Bukan nanti fly ke oversea. Bukan nanti makan nasi minyak di siang hari. Tetapi perasaan itu seakan wujud dalam diri kita, bermula sejak pertama kali kita bernafas di alam ini.

Cinta. Sebuah rasa hati dan mainan jiwa yang ramai terkandas dengannya.
Cinta itu suci lagi bersih. Sebaliknya ada tangan-tangan illusi yang cuba bermain dengan cinta tanpa mengikut syariat, maka cinta yang suci tersebut mampu menghancurkan si pemilik tangan.
Cinta itu putih lagi jernih. Sebaliknya ada mata-mata kejahatan yang memandangnya dengan pandangan songsang, maka cinta itu tadi langsung tidak membawa ke arah serinya bait-bait kehidupan.
Ya, ramai orang ingin bercinta. Hinggakan realiti, budak sekolah rendah pun sudah pandai bermain perasaan jiwa. Tetapi sayang, kenapa cinta yang berputik itu banyak memusnahkan? Apakah kerana sumpahan cinta yang dikatakan berhantu? Atau kita belum cukup matang untuk bermain dengan cinta?Rata-rata yang bercinta tidak buta matanya. Tetapi kenapa yang bercinta itu mudah jatuh dan tersasar hala tujunya? 
Rata-rata yang bercinta celik pandai orangnya. Tetapi kenapa yang bercinta itu tidak menemui bahagia di penghujung kisah cerita?
Rata yang bercinta itu baik-baik orangnya. Tetapi kenapa yang bercinta itu memilih untuk menjadi manusia yang dianggap sampah di mata dunia?
 Apakah salah cinta? Tidak! 
Tetapi kita yang bercinta di atas jalan yang salah. Cinta yang bersih kita warnainya dengan keseronokan hawa, maka manisnya kita kunyah umpama racun yang berbisa. Cinta yang jernih kita selaminya dengan niat mengikut nafsu binasa, maka nikmatnya kita telan umpama api yang digenggam sehingga terbakar.
 Dan last kita tidak akan berjumpa kesenangan dan kebaikan pada pengakhiran, sebaliknya kita menemui kesusahan dan keperitan yang amat memedihkan.