Click here for Myspace Layouts

Sunday, 11 November 2012

Kami sehati kadang2 sejiwa hehe

assalammualaikum , hye hye hye aku sebenarnye malas nak update2 nie tapi tibe2 jer rase nak update pulak  hhehehe , jgn marah...

sem baru dah pun bermula tapi aku lah manusia paling malas sekali yang nak g kolej tok sem nie sebab ape yer? ohh sebab tak ada dah rase kegembiraan tok g kolej , org kate g kolej tok belajar bukan untuk suka2 tapi fikirlah jugak kalau asik belajar jer otak pon boleh jem and otak pon nak rehat jugak kan,
kat kolej nie mmg ramai tapi yang paling2 rapat ngn aku tinggal balkis,teha n syima , hanya kami berempat tapi bile pergi mane2 hanya kami bertiga sebab teha lebih selasa bersendirian and die lain dari kami bertiga yang otak giler2 sampai org pon naik hantu ngn perangai kami. heheheh
selepas kak muna and miera dah tak ade kat kolej nie kami rasa sunyi and sumpah ,giler rindu kat dorang  hanya allah jer yang tahu bagaimana rasanya.
kadang2 tu teringat jugak kenangan2 yang pahit dan jugak kenangan manis, walaupun sekejap mengenali mereka berlima kami seperti adek-beradek yang amat akrab dan tiada rahsia antara kami. hah yang selalu settle kan problem kak muna kalau x de die balkis la jadi penyelamat . walaupun ada pertengkaran antara kami berenam masalah 2 tetap akan settle .huhuhuhu
biler dah berkumpul enam org mmg kiteorg x ingat dunia dah gelak kuat2,tidor sampai kol 7 pagi, banyak gosip yang kami ceritakan. heheh gosip ape ? rahsia hahah
walau sebesar mana pun ujian yang allah bagi pada kami selama ini , alhamdullah kami dapat settle dengan cepat.bile berbincang masalah yang besar bagi seseorg akan jadi kecil dengan bantuan mereka walaupun ada perbalahan antara kami dan perbalahan itu jugak lah yang memudahkan kami menyelesaikan masalah yang dialami.
kalau fikir-fikir kan and teringat balik kenangan demi kenangan aku sering tersenyum and terasa kelakar pun ada.. hehehehhe

kak muna nie seorg yang periang ,manja,lembut,sopan,cute,pemalu,suke beri nasihat,giler2 and masak kepakarannye, kalau die datang KL kiteorg lah buli die suruh masak. hehehe die nie pon kalau nagis bagi kat die.

fatihah pulak die nie lain sikit suke dok sorang2,garang,suke jerit secara tibe2,x berape suke kongsi masalah tapi die giler amik berat pasal kiteorg lagi2 bile ada masalah. teringat time mira ade problem die la org pertama yang risau giler2.

balkis pulak die nie manje,suke tidur bawah ketiak aku,suke nagis walaupun bende 2 kecik,tak kedekut,pendam,hah tapi kalau die angin jangan lah dekat dengan die dari bilik nie rupenye cantik terus bilik nie x de rupa.. hahahaha

syima nie lagi senget otak die lain dari lain ,ramah mesra,cool jer bile ade masalah,susah nagis,sempoi,die bukan kesah pun kalau org cakap belakang pasal die janji die x kcu hidup org, die nie selalu lapar jer .

miera nie garang , gedik sikit, mulut die pon boleh tahan,tapi aku tau hati die baik,tak lokek,nagis pon die,melawan pon die,die suke meke up, cantik ohh kalau die meke up kan org, bile die marah die suke bt keje giler sikit hah pandai2 la fikir yer...heheheh

aku pulak entah lah aku x tau hanya org yang kenal aku jer tau tapi dorg cakap aku nie berani,giler2,hahaa keras kepala,melawan,suke gaduh,ssh terima pendapat org,cepat naik angin bile org ckp pasal kawan2 aku,hah tapi peramah sampai org tikam belakang pun x sedar, hehehe 
aku rasalah antara dorg2 nie aku lah yang paling jahat and nakal rasanye.. hahahahahaha 

tapi kami menerima kebaikan dan keburukan seseorang sebab semua org tak perfect kat dunia nie kan. sebab 2 kalau x ade dorg nie aku malas nak g kolej tapi ape nak buat kami berempat terpakse pergi kolej jugak dan meneruskan pengajian kami kat sini walaupun tanpa mereka hurmmm.

MEREKA :)

KAK MUNA

FATIHAH

BALKIS

SYIMA

MIERA
ERA

CINTA


Lumrah dalam kehidupan ini, kita suka kepada mencintai dan dicintai. Biar sejauh manapun kita bergerak, kita tidak bisa lari dari memenuhi keperluan rasa hati iaitu berhajat kepada hati yang berbunga-bunga. Inilah fitrah kehidupan. Agak ajaib dan pelik jika ada yang mengatakan bahawa kita tidak sehaluan dengan rasa kasih dan cinta.

Mengatakan kehidupan ini adalah jalur-jalur kebencian semata-mata. Tidak ada langsung warna-warni ceria dan gembira.  Apatah lagi sinar-sinar yang membahagia. Sungguh, manusia seperti ini layak tinggal di dalam gua.
Rasa ingin bercinta dan ingin dicintai itu bukan nanti cukup umur. Bukan nanti masuk universiti. Bukan nanti fly ke oversea. Bukan nanti makan nasi minyak di siang hari. Tetapi perasaan itu seakan wujud dalam diri kita, bermula sejak pertama kali kita bernafas di alam ini.

Cinta. Sebuah rasa hati dan mainan jiwa yang ramai terkandas dengannya.
Cinta itu suci lagi bersih. Sebaliknya ada tangan-tangan illusi yang cuba bermain dengan cinta tanpa mengikut syariat, maka cinta yang suci tersebut mampu menghancurkan si pemilik tangan.
Cinta itu putih lagi jernih. Sebaliknya ada mata-mata kejahatan yang memandangnya dengan pandangan songsang, maka cinta itu tadi langsung tidak membawa ke arah serinya bait-bait kehidupan.
Ya, ramai orang ingin bercinta. Hinggakan realiti, budak sekolah rendah pun sudah pandai bermain perasaan jiwa. Tetapi sayang, kenapa cinta yang berputik itu banyak memusnahkan? Apakah kerana sumpahan cinta yang dikatakan berhantu? Atau kita belum cukup matang untuk bermain dengan cinta?Rata-rata yang bercinta tidak buta matanya. Tetapi kenapa yang bercinta itu mudah jatuh dan tersasar hala tujunya? 
Rata-rata yang bercinta celik pandai orangnya. Tetapi kenapa yang bercinta itu tidak menemui bahagia di penghujung kisah cerita?
Rata yang bercinta itu baik-baik orangnya. Tetapi kenapa yang bercinta itu memilih untuk menjadi manusia yang dianggap sampah di mata dunia?
 Apakah salah cinta? Tidak! 
Tetapi kita yang bercinta di atas jalan yang salah. Cinta yang bersih kita warnainya dengan keseronokan hawa, maka manisnya kita kunyah umpama racun yang berbisa. Cinta yang jernih kita selaminya dengan niat mengikut nafsu binasa, maka nikmatnya kita telan umpama api yang digenggam sehingga terbakar.
 Dan last kita tidak akan berjumpa kesenangan dan kebaikan pada pengakhiran, sebaliknya kita menemui kesusahan dan keperitan yang amat memedihkan.

Tuesday, 9 October 2012

air mata itu

Bismillahirrahmanirrahim.Masih punya ruangkah untuk aku bertaubat?Air mata itu masin di lidah, berat di mata.Namun air mata taubat, air mata merindukan Tuhan, berat nilainya pada akhirat nanti.Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam juga bersabda, “Ada tujuh golongan yang akan dinaungi oleh Allah pada hari ketika tidak ada naungan kecuali naungan-Nya; [1] seorang pemimpin yang adil, [2] seorang pemuda yang tumbuh dalam [ketaatan] beribadah kepada Allah ta’ala, [3] seorang lelaki yang hatinya bergantung di masjid, [4] dua orang yang saling mencintai karena Allah; mereka berkumpul dan berpisah karena-Nya, [5] seorang lelaki yang diajak oleh seorang perempuan kerkedudukan dan cantik [untuk berzina] akan tetapi dia mengatakan, ‘Sesungguhnya aku takut kepada Allah’, [6] seorang yang bersedekah secara sembunyi-sumbunyi sampai-sampai tangan kirinya tidak tahu apa yang diinfakkan oleh tangan kanannya, dan [7] seorang yang mengingat Allah di kala sendirian sehingga kedua matanya mengalirkan air mata (menangis).” (HR. Bukhari [629] dan Muslim [1031]).Air mata tidak menunjukkan kamu lemah..Crying doesn’t indicate that you’re weak. Since birth it has always been a sign of survival.Allah dengar rintihanmu. Allah tidak pernah meninggalkanmu.

Seseorang yang bergelumang dengan dosa, berenang di dalam lumpur yang kotor dan jijik, tatkala setitis air mata taubat membasahi pipi, pada saat itu, rahmat Allah terbuka luas untuknya.
Sesungguhnya manusia itu bersikap lupa. Manusia selalu berbuat dosa. Tetapi Allah menyediakan sesuatu bernama taubat.Menyediakan panduan hidup bernama al-Quran. Kerana Allah lebih mengetahui hamba-hambanya dan membuka jalan bagi menghapus dosa-dosa mereka.Bertaubatlah bersungguh-sungguh tatkala kamu merasakan Allah sedang menegurmu. Ia memerlukan penyesalan dan berjanjilah pada diri sendiri untuk tidak mengulanginya lagi. Kemudian, istiqamah dan tsabatkan diri.

Monday, 17 September 2012

K . A . W . A . N

kawan sentiasa ade ketika kita senang mahu pun susah jangan lah lupa akan kawan yang sentiasa ade di sisi kita, kenapa kawan sentiasa ada ?? sebab jika kita ditimpa musibah orang yang pertama tye selain family adalah KAWAN . jika kita ade masalah kawan la yang akan memberi nasihat yang bernas dan kawan lah yang akan meminjamkan bahu nye ketika air mata kita tidak henti-henti mengalir
kalau kita ade masalah dengan family kawan jugak lah yang sentiasa berada dibelakang kita
bukannya boyfriend.
kalau kita ade masalah ngn boyfriend adekah family akan memberi nasihat sseperti mane kawan memberi nasihat , malah family akan marah .
kawan adalah teman terbaik didalam dunia tapi jangan pulak kita tersalah pilih kawan yang
membawa kita ke arah kegelapan cari lah kawan yang akan membawa kita kersyurga mahu pun ke jalan allah.

INGAT LAH KAWAN SENTIASA ADA DI BELAKANG ANDA DAN SENTIASA MENYOKONG APA SAHAJA YANG ANDA LAKUKAN . SAMA ADA TIKA ANDA SENANG MAHUPUN SUSAH CARILAH KAWAN YANG SENTIASA AMBIL BERAT TENTANG DIRI ANDA.
<3<3<3<3 I LOVE ALL MY FRIEND , MISS YOU ALL <3<3<3<3


Monday, 3 September 2012

raya raya !

Hye hye dah lame x update blog nie kan, hurmm skung dah tiba la masa nye tok aku update blog nei
heheheh ...
wahhh best gile kot taun nie semua adek beradik blah ayah balik mmg penuh giler la kan 
rumah nenek. bile dah berjumpe memang mcm2 gosip la ade kan seronok giler nye.
malam raya je semua budak2 berkumpul depan rumah sebab nak main mercun 
seronok giler bile tgk budak2 seronok main mercun sampai xingat dunia..
kelakar pon ade..
raya pertama pagi2 lepas solat hari raya dah kene beratur sbb nak salam kemaafan dari babah ,mak n adek beradik yang lain .aku mintak duet raya dorg kate dah besar tapi babah kesayangan ku bagi juga aku n kakak aku :)
lepas 2 kami semua serbu rumah nenek aku yang tak adil nye abg aku dapat duet raya dari nenek ku 
hahahah semua org jelez .. yang penting aku dengan x de keje nye cepat2 salam n bt muke x bersalah mintak duet raya . hehehe
alhamdulillah duet RAYA taun nie lagi banyak dari tau lepas .
raya ke empat semua dah balik rumah masing .
aku apelagi serbu rumah member2 aku la pulak .. mmg dari pagi sampai ke malam pehhhh mmg penat giler la kan , 3 hari pulak 2 beraya rumah kawan dari pagi sampai malam penat x penat la kan.
pejam celik pejam celik dah nak bukak kolej dah pon dengan hati yang berat n malas terpakse lah pergi kelas pade isnin pagi 2 .. punya lahh x de mood nak g sbb mood raya 2 masih ada n x abis lagi kutib duet raya hahahah....

malas nak cite byk2 lagi aku nak tidor dulu lah dah ngntok . assalammualaikum !

Monday, 23 July 2012

IBU !

assalammualaikum semua,

ya,memang beruntung semua yang masih mempunyai ibu...
tapi bagi yang tak pernah merasa kasih sayang ibu pulak bagaimana?

keluh seorang anak yang tidak pernah rasa kasih sayang seorang ibu kandung sejak kecil lagi dan dahagakan kasih seorang ibu .....
rindu sangat2 kat mama !!
hurmmm kadang2 aku tidak boleh menerima kadaq dan kadar allah walaupun sudah lama mama meninggalkan aku yang tidak tahu bercakap , berjalan apatah lagi erti kasih sayang seorang ibu tapi itu semua kuasa allah tiada siapa yang dapat menghalang aku redha.
kadang2 ada jugak rasa iri hati pada kawan2 yang ada mama kan yelah tgk dorg boleh berkongsi masalah ,dapat cium mama tiap2 hari,dapat dengar leteran seorg ibu dan sebagainye sedangkan aku cuma ada ayah dan kadang2 aku nak cerita masalah aku serba tidak kene kerana ayah ku juga ada masalahnye sendiri tak kan nak beban kan ayah lagi kan..hidup aku kosong bile aku kenang balik kenape aku tiada mama!! tapi aku bersyukur kerana aku masih ada seorg ayah yang kuat dan sangup menjadi seorg ibu,seorang ayah dan seorang kawan pada satu masa yang sama dan adek beradek yang lain . 
alhamdulillah !!aku juga amat menyayangi ayah ku 
walaupun aku tak pernah lihat rupa dan wajah mama aku dan cuma ada gambar sahaja tapi aku tetap sayang mama aku kerana mama lah yang telah bersusah payah melahirkan aku dengan bertarungkan nyawa nye untuk melahirkan anak bongsu seperti aku. tanpa mama aku tidak akan ada di muka bumi yang indah ini.
insya'allah mama aye akan jadi orang yang berguna ,soleha,mendengar kate babah ,akan selalu menyayangi mu dan mengigati mu seumur hidup ku .
ya allah , ampunkan lah segala dosa2 mama jauhilah kan lah mama dari azab api neraka dan masuk kanlah arwah mama ku kedalam syurga tempatkan lah mama pada tempat orang2 yang beriman . amin~
mysuper family .
my lovely MAMA
sibling of MAMA
.
my SUPER DAD and my SUPER MUM .

my GRANPA also my GRANMA




Friday, 13 July 2012

bermula cuti mid sem


CUTI SEM AKAN BERMULA MULAI ESOK , ARGGHH! MSTY RINDU GILERNYE KAT KAWAN2 ..LAGI2 DAK2 BUSINESS STUDIES HEHEHE ..WEYY KORG CUTI 2 JANGAN LUPE AKU TAU , NAK BALIK HATI2 JAGE DIRI K,PAPE BAGI TAU AKU HEHEHE HAH LAGI 1 PUASE DAH NAK DEKAT NIE MAAFKAN SEGALE SALAH N SILAP AKU SEPANJANG PERKENALAN KITE K .SELAMAT BERPUASA TAU N JANGAN TAK G TRAWIH PULAK :)
 I WILL ALWAYS MISS YOU GUY'S :) 

UNTUK SEM NIE PUASE PERTAMA DIRUMAH WAHH MSTY BEST KAN KAN KAN
X SABAR2 NAK G BAZA RAMADHAN HEHEHE MSTY MCM2 ADA KAN . HAH LAGI SATU KAT RUMAH DAPAT G TRAWIH KALAU KAT KOLEJ EMM ENTAH DAPAT G ENTAH TIDAK KAN :)  .BOLEH BUAT KUEH RAYA SEKALI KAN KAN...

FOR ALL MUSLIM HUMAN SELAMAT BERPUASA YER AMPUN KAN SEGALA DOSA2 SAYA SAMA ADE DULU SEKARANG ATAU SELEPAS INI SAMA ADE SENGAJE MAHU PON TIDAK.BANYAK2 KAN MELAKUKAN AMALAN SEPANJANG BULAN PUASA INI K :)
ASSALAMMUALAIKUM :)
SMILE ALWAYS AND BE HAPPY ALWAYS 
LOVE YOU ALL <3<3<3<3

Wednesday, 11 July 2012

sedih !!!

kenape la tibe tibe air mate nie mengalir . hyee nagis tak kire tempat . kenape kenape kenape terkantoi kat depan erra fazira . hurrmmmm banyak sangat masalah yang aku fikirkan sampai tak boleh nak pikul . lepas nie ape lagi la masalah yang akan datang . ya 'allah kau rengankan la ujian yang kau beri pada ku tak sangup untuk aku hadapi . sunguh pilu hati ini . ya allah tolong la hamba mu ini .
kenape lepas satu , satu masalah datang . sampai aku pon tidak sangup untuk menghadapi kenyataan yang engkau berikan . ape salah ku ya'allah sampai engkau beri cobaan sebegini rupe ! maafkan kesalahan ku ya'allah .

Friday, 22 June 2012

nenek kembali

assalammualaikum hyee hye hye org kampung
ape khabar , era wish korg sehat heheh
nie nak bagi tau nie ari 2 lepas jer mahrib time 2 aku n balkis tgh duduk tgk bola tampar tibe2 aku terpandang cort bola jaring aku ingat haaaannttuu tapi bile faiz cakap 2 nenek aku terus pandang mmg 2 nenek aku n balkis terus lari n menjerit pangil nenek time 2 kiteorg dah x peduli dah org pandang kiteorg dalam otak cume fikir nenek nenek n nenek jerr ... sian nenek kene peluk cium n kat situ jugak kiteorg nagis..
malam 2 aku , acik , faiz n nenek rancang kau2 nye nak kene kan adek , umie n acu tapi malangnye rancangan tak menjadi .
aku tgk muke adek jer asik nak gelakk . walau pape pon mmg best la nenek ade ...
syukur sangat2 . lepas nenek ade nie segalenye mcm dulu balik ... hheheheh

k la dah ngntok nak tidor  lain kali aku cite lagi   daaaadaa

Tuesday, 29 May 2012

family trip

assalammualaikum,,
nak story mory nie ari sabtu lepas kiteorg buat family trip ker sungai congkak .. hee :)
best gilerr banyak betul kenangan yang tercipta kat situ .. walaupun paksu boy tak sehat die tetap tunaikan janji  die utk bawak kami sekeluarga pergi berkelah .. hehe walaupun banyak kali sesat akhirnya sampai jugak ke tempat yang dituju .
terlampau excited tengok air terjun tak kira la sejuk ke ape ke acu,along n angah terus terjun dah lah sampai pagi mmg sejuk giler la kan air terjunnye kAN yang lain semua takut air .. hahaha seronok gilerrr
paksu boy,faiz n adek hidup kan arang tok masak BBQ . walid pulak rajin giler buat kan kolam utk kami yelah mane tak nye kitaorg mandi tempat yang cetik pastu walit kutip batu2 utk jage keselamatan kami .. sweet kan walid kitaorg .
lepas 2 umie buat persedian utk sambut birtday walit .. jahat giler dieorg kene kan walit kau kau nyeee .. bak kate nenek *walid korg 2 dah la rentong pastu korg calit arang pulak kat muke walid mmg x de hati dan perut*
kesian walit kiteorg kene mandi air busuk y acu buat pastu kene arang lagi .. hahahah .
and than time tok makan la kan . heee kene puji ngn atok masak bihun sedap .. hohhoho
kesian maki n atok asik kene campak jerrr 2 la takut air lagi kan dah kene campak ngn paksu bob ,fitry n faiz .
2 makannye org takut airrr ... yang x boleh bla main perang perang pakai pasir plk 2 sampai kaki adek luka .. hahahh dah macam budak2 dahh .. ainin pulak dok diam n than gelak sorg2 dah mcm org gile tapi best lepak ngn die .. SWEET MEMORY tapi paling kesin kat pak su boboy laaahh lepas makan terus tidor sampai petang org demam kann nasib nenek buat air asam jawa tok paksu ..
along,angah,acu,adek,umie,walid,paksu bob n faizz kalau dah jumpe air mmg tak la nak naik tapi kene jugak naik sebab atok dah memanggil2 suruh naik ...

nie maki ngn acu .. rentungkan dorg

nilah paksu boboy sian die demam..tidur jer

paksu bob.angah n paksu boy

saje snap ngn chef yg x bape terkenal .. huhuu

love yg baju putih 2 ATOK n baju biru FAIZ

tengok muke walit kene arang dah mcm x de rupa dahh hee :)

mereka

dari kiri umie,adek,along,acu n nenek

KELUARGA BAHAGIA
WALAUPUN ACIK,AFIQ N AZIQ X DAPAT JOIN SBB DORG KURANG SEHAT N ADE HAL YANG X DAPAT DI ELAK KAN MEREKA TETAP DIHATI KAMI ...LOVE YOU ALL

ALONG HARAP WALAUPUN NENEK DAH G U.S KITA TETAP FAMILY SAMPAI BILE-BILE . DON'T EVER FORGET THIS MEMORY N KENANGAN YANG KITA BINA BERSAMA :)
PLEASE I RELLY-RELLY LOVE YOU ALL <3<3<3<3<3<3<3

Friday, 4 May 2012

AKU BEBAS !!!!

assalammualaikum,
hye aku nak habak mai nie AKU SUDAH BEBAS BEBAS BEBAS ,,
hah nak tau kenape sebab aku dah abis FINAL EXAM untuk sem ini ...
fuuuhhhh gileee seronok bukan seronok jer beronok ronok ...
hahahahahah
hari nie la hari yang paling bahagia sekali sebab
 seksaan exam dah x de lagi huhuhu! dah la tidor pun tak cukup selama seminggu pulak tu
lepas nie dah boleh tidor puas puas hahahaha
alhamdulillah semua soalan boleh jawab dengan tenang nya , terima kasih allah

tak sabar sabar nak menunggu hari esok nak balik klang nak jumpe ADAM yang aku amat  mencintainya dan menyayanginya.
hanya allah saja yang tahu bertapa aku rindu pada nya ,,
gelak tawanya sering membuat aku lupa pada masalah aku sebentar aku hayal apabila bersamanya,
alhamdulillah aku bersyukur sgt2 sebab ada die di dunia nie, rugi apabila tidak dapat bersamanya semalam ,
dan tidak dapat menghadirkan diri ke rumahnya sempena hari  jadinya..

HAH NIE LAH ADAM yang pakai topeng 2 ,
yang baju hitam 2 pulak adek saya hasmy..
rindu gile kat duaorg nie <3<3<3

ADAM TUNGGU KETIBAAN MAK TEH :)
AMY TUNGGU KETIBAAN KAKAK :)

Wednesday, 2 May 2012

love you nenek !

assalammualaikum,

heeeee :)
pejam celik pejam celik dah nak abis final dah pun kan .. sekejap jer masa berlalu kan! abis final maka berakhirlah perjuangan nenek kat TPMC . along sedih sangat bile fikirkan apabila nenek tiada disisi kami tidak lama lagi.along risau sangat2 nek nnty sape nak dengar luahan haty along ni,sapa yang nak abis kan air liur nenek kalau bukan kami, sapa nak buat nenek nagis kalau bukan kami, nnty sape lagi nak kacau nenek kalau bukan ATOK,WALIT,UMIE,PAKSU BOY,PAKSU BOB,ALONG,ANGAH(1),ANGAH(2),ACIK,ACU N ADEK .lepas nie sapa yang akan jaga kami sebaik nenek . siang malam berjaga melayan kerenah kami n menjaga kami ketika kami sakit.sape nek ? sape nek kalau bukan nenek.. kami akan berasa sunyi bila nenek tiada dengan kami.along sedih masa cuti sem nie x dapat teman kan nenek kat hostel sementare nenek nak uruskan visa nenek kat sini.MAAFKAN ALONG NEK..xpe insya allah hari sabtu nie 1 hari kami akan berada disamping nenek . nenek nnty balik sabah tu hati2 yerrr lagi satu, bulan 9 nenek dah nak g US kan  jaga diri elok2,belajar rajin2 n nnty kenal kan along sorg mat salleh celop tau .. hahahah (gurau jer).
nenek nnty sekian lame nya kita x berjumpa kan , nenek jangan lupa keluarga nenek kat sini tau.kami semua akan merindui mu wahai nenek ku . pastu nnty kalau nak kawen jangan lupa jemput kami tau .

SUSAH UNTUK KAMI MELEPAS KAN NENEK SEBAB NENEK SELALU MANJA KAN KAMI , TAPI APAKAN DAYA NENEK TERPAKSA PERGI JUA...

hah nie la nenek saya yang jelita

(munawarah jamaludin)


hah kat sini ade atok,paksu boy,maksu gegurl,angah nenek n aku.


hah nie gambar keluarga tapi ada yang x de .

nenek,angah(2),atok n walit
acu , adek n along

INGAT ALONG SAYANG SANGAT-SANGAT KAT NENEK KU YANG JELITA NIE . <3<3<3
LOVE YOU MORE AND LOVE MY FAMILY IN TPMC ALSO :)

Monday, 30 April 2012

MINGGU KETAMADUNAN ISLAM


assalammualaikum , 
sekian lame nya x update blog sebab terlampau buzy dengan pelbagai aktiviti akhirnya dapat jugak aku update ...heee :)
hah nie yang nak cerita ni pasal hari pertama MKI sampai hari terakhir MKI penuh dengan kegembiraan dah berakhir dengan air mata kegembiraan.Alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar setelah bertungkus lumus selama seminggu untuk program ini supaya berjalan dengan jayanya.,, hah lagi 1, kami tidak sangke program ini  banyak mendapat komen positif dari ramai pihak. 
alhamdulillah semua org memberi kerjasama yang cukup MONTOPPP sekali !!! 
Apabila berakhirnya program MKI maka berakhir lah tugas abg der sebagai president (PBM).

TAHNIA BUAT ABG ABDULLAH (ABG DER)

hah yang baju merah 2 lah abg hot !! haha presiden (PBM)

hah ni president dengan ex - setia usaha (pbm)

nie pulak aku ngn abg der

balkis n abg der

last bersama mereka

gambar keluarga kami ...

alep n abg der

gooldass 

malam mengemas SU

arrggghh !! sedih 

pembuat teratak

model 

kak andi n ogy

ehem ehem ehem ...

ni yusra n balkis
ini muke2 org kuat (MKI) lagi2 kak andi, kak aqie , naimah, yusra, kak muna, alif, balkis , akmal and ramai lagilah org kuat untuk MKI nie ...

semase nak tanggalkan teratak MKI ini ade beberapa org yang menitiskan air mata nya dan aku salah seorg nya kerana kami akan merindui teratak ini sebab teratak nie dah macam rumah kami selame seminggu tidor,duduk2 dan bersantai dah macam rumah sendiri...mana lah x rindu dan menitiskan air mata kan,!! heeee =D 

tapi alhamdulillah sambutan amat mengalakkan...
k la dah ngantok ni aku nak tidor dulu ... byee assalammualaikum :)

tentang keluarga TPMC


assalammualaikum ...

hye aku kat sini nak cerita pasal KELUARGA AKU DI TPMC...
 kat sini aku ada , atok , nenek , walit , umie , mak long , paksu boy, paksu bob, angah (1 fitri) , angah (2 balkis) , acik , acu , adek , aziq , faiz , and afiq ...

kalau nak cerita pasal family nie dari A - Z mmg sampai esok pon x abis taip lagi , biar aku ringkas kan yerrr ...
atok ngn nenek nie suke membebel tapi baik haty selalu nasihat aku ngn angah (2) aku bersyukur sgt sebab ade atok n nenek mcm nie kat sini . walit ngn umie nampak jer muke ganas tapi haty ade taman , dorg nie pendiam tapi ubi berisi .. paksu boboy nie jenis yang pemalu la jugak tapi bab2 mengene kan org die la num 1. paksu bob ngn angah (1) pulak nampak jer mcm x rapat ngn kami tapi dorg la yang selalu tye pasal kami kat NENEK n tye masalah kami kat nenek . angah(2) lembut sgt n sensetif sikit,acik pula jenis yang kuat melatah tapi seronok kenekan die, acu ngn adek pulak dua2 degil n suke kan aktiviti yang mencabar . aziq,faiz n afiq nie adek ipar aku biase la aku kan ALONG heeee :) dorg nie jenis yang mule2 malu lame2 mahu .. suke lepak ngn dorg bertiga dah la blur2 kadang2 kamcing baik punya kadang2 selalu gaduh gak yelah nak menyakat kan (^_^).hahahahah . alhamdulillah aku bersyukur ade keluarga mcm nie sebab time susah same2 time senang pun same2 .. dorg jugak terima baik buruk aku n dorg banyak mengajar aku erti sebuah keluarga. 
k la sampai sini jer la dulu yerr , ade keje nak buat nie ,, daaa , salam







Wednesday, 28 March 2012

Assalamu'alaikum...sesungguhnya manusia itu merancang dengan cita...namun ketahuilah Allah merancang dengan cinta.